Toekomstbestendig bedrijvenpark

Het Parkmanagement van bedrijventerrein Wijnbergen gaat in samenwerking met de ondernemers van bedrijventerrein Wijnbergen een relevante bijdrage leveren aan een toekomstbestendige regio en bedrijvigheid. Bedrijvenpark Wijnbergen is een van de drie geselecteerde bedrijventerreinen in de Achterhoek voor het Pilotproject ‘Circulair en toekomstbestendig ondernemen in de Achterhoek’ van SIKA (Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek). 

De doelstelling van het project is om in samenwerking met de ondernemers, de gemeente Doetinchem en met ondersteuning van de HAN te onderzoeken, hoe we optimaal kunnen samenwerken op het bedrijvenpark als het gaat om verduurzamen en het streven naar een circulaire economie.

Dit project heeft tot doel om ervoor te zorgen dat grote en kleine ondernemers in de Achterhoek doorpakken op het gebied van circulair en toekomstbestendig ondernemen en versterking van samenwerking van de bedrijven, de gemeentes en het onderwijs om samen, collectief, meer te kunnen bereiken.

Naast Bedrijvenpark Wijnbergen (210 bedrijven) zijn Bedrijvenpark Borculo (voorheen Lichtenhorst – Overberkel in Borculo - 120 bedrijven) en Laarberg – Den Sliem in Groenlo (plm. 65 bedrijven) geselecteerd voor dit project. Het project, een initiatief van SIKA (Vereniging Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek) is mogelijk met de steun van, de gemeente, Regio Achterhoek en  de provincie Gelderland.  De ervaringen van deze drie bedrijventerreinen zal worden gedeeld met alle bedrijventerreinen in de Achterhoek.

Toekomstbestendig

Overige diensten