Ondernemer aan het woord | Theo Wenting

Geplaatst op: 14-09-2022

In elke Nieuwsbrief zetten we een ondernemer of partner van Bedrijvenpark Wijnbergen in de schijnwerpers. Dit doen we aan de hand van een vijftal vragen. Maak kennis met Theo Wenting van Dales Radiateuren en Airco’s en Automobielbedrijf Th. Wenting B.V.

 

PASPOORT

Naam

Theo Wenting

Leeftijd

47

Functie

Directeur

Naam bedrijf/bedrijven

Automobielbedrijf Th. Wenting B.V. / Dales Radiateuren en Airco’s

Hoofdactiviteit(en)

Verkoop en reparatie automobielen

Inbouw en reparatie airco’s in auto’s / caravans en campers

Groothandel in koelsystemen in de Automotive branche

Adres op Wijnbergen

Transportweg 11

Aantal medewerkers       

8

Gevestigd op
Wijnbergen sinds

Dales sinds 2000 / overname per 01-04-2022

 

Je bent de nieuwe eigenaar van het bedrijf Dales Radiateuren en Airco’s. Met welke missie /ambities ben je tot de keuze gekomen om dit bedrijf over te nemen?

Theo: “Ik geloof in specialisme want de autobranche verandert heel snel, reparatie en airco’s zullen altijd blijven. En ik zie mogelijkheden dit verder uit te bouwen.”

 

Je bent al jarenlang ondernemer in Doetinchem. Wat maakt voor jou ondernemen in Doetinchem zo interessant?

Theo: “Ik ben inderdaad al 27 jaar ondernemer in Doetinchem, ons familiebedrijf bestaat al ruim 52 jaar. Ik zeg altijd “wij zijn een dorpsgarage in de stad”. Het is vooral nog “ons kent ons” en dat vind ik wel het leuke aan Doetinchem.”

 

Wat zou volgens jou een interessante tool zijn om meer samenwerking te realiseren tussen de bedrijven op ons bedrijvenpark?

Theo: “Dan nodig ik jullie uit om een bak koffie te komen drinken, dan kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Dan kunnen we dat over een tijdje evalueren.”

 

Bedrijvenpark Wijnbergen is volop bezig met duurzaam ondernemen en energietransitie. Op welk vlak houdt u als ondernemer zich hier ook mee bezig?

Theo: “Wij zijn nu het pand anders aan het inrichten en zijn tevens aan het verduurzamen. We hebben alle verlichting omgezet naar LED en zullen t.z.t. gaan kijken naar zonnepanelen. Ook zijn wij aan het kijken naar infraroodverwarming voor op de werkplekken.”

Welke vraag is nu niet gesteld, maar zouden we wel willen weten over Dales Radiateuren en Airco’s?  

Theo: “Wij gaan naast de bedrijfsactiviteiten van Dales binnenkort onze werkplaats van de Wijnbergseweg aan de Transportweg vestigen. Verkoop blijft voorlopig nog wel in ons oude pand. We gaan een moderne werkplaats creëren voor de toekomst en zullen ons vooral richten op de reparatie van auto’s en lichte bedrijfsauto’s van alle merken. Tevens gaan we ons richten op het inbouwen van airco’s en standkachels voor recreatievoertuigen. (caravan en campers)

  

Wil je meer weten over de bedrijven van Theo Wenting, neem dan eens een kijkje op de websites:  

www.dalesradiateuren.nl   /   www.thwenting.nl   

Afbeelding Theo Wenting