Ondernemer aan het woord | Linda van de Maat

Geplaatst op: 04-03-2023

In elke Nieuwsbrief zetten we een ondernemer of partner van Bedrijvenpark Wijnbergen in de schijnwerpers. Dit doen we aan de hand van een vijftal vragen. Maak kennis met Linda van de Maat, Directeur Operations bij ETNA Coffe Technologies.

PASPOORT

Naam

Linda van de Maat

Leeftijd

41

Functie

Directeur Operations

Naam bedrijf/bedrijven

ETNA Coffee Technologies

Hoofdactiviteit(en)

ontwikkeling en productie professionele koffiemachines

Adres locatie op Wijnbergen

Expeditieweg 6F

Aantal medewerkers        

70

Gevestigd op Bedrijvenpark Wijnbergen sinds

2012

 

VRAAG 1:

Wat doet/produceert ETNA Coffee Technologies.

Linda: “ETNA Coffee Technologies ontwikkelt en produceert professionele koffiemachines en verkoopt deze aan dealers wereldwijd. Via deze dealers vinden de machines hun weg naar onder meer kantoren, bedrijven en horecagelegenheden. ETNA producten staan bekend om de hoge kwaliteit, lange levensduur en lage servicekosten.”

 

VRAAG 2:

Je bent recentelijk aangetreden als Directeur Operations bij ETNA Coffee Technologies. Met welke ambities ben je tot de keuze gekomen om het directieteam van ETNA te gaan versterken?

Linda: “Mijn ambitie bij ETNA Coffee Technologies: Gecontroleerd invulling geven aan de enorme groei die we doormaken. Door samen met het team processen te optimaliseren en iedere dag na te denken of we de dingen slimmer of beter kunnen doen. Daarnaast richt ik me op het zekerstellen van een sociaal veilige werkomgeving, waarin we het talent van al onze medewerkers optimaal benutten en voldoende ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.”

 

Vraag 3:

Wat zou volgens jou een interessante tool zijn om meer samenwerking te realiseren tussen de bedrijven op ons bedrijvenpark?

Linda: “Ik denk dat kennis uitwisselen als ‘goede buur’ altijd een goed idee is. Vanwege de mooie mix aan bedrijven, leent ons bedrijvenpark zich er bijzonder goed voor om samen op te trekken rondom thema’s zoals duurzaamheid, cyber security, en vitaal werkgeverschap. Dat zou bijvoorbeeld kunnen tijdens ontbijtbijeenkomsten.” 

 

Vraag 4:

Bedrijvenpark Wijnbergen is volop bezig met duurzaam ondernemen en energietransitie. Op welk vlak houdt ETNA Coffee Technologies zich hier ook mee bezig?

Linda:”ETNA gelooft niet in een wegwerpmaatschappij, maar in de ontwikkeling en productie van producten met een lange levensduur en lage servicekosten. Dat betekent dat onze producten robuust en betrouwbaar zijn en verantwoord geproduceerd worden.

Triple r – repairable, reusable en recyclable – is de fundering waarop onze producten worden ontwikkeld. Daarnaast is onze ambitie om in 2030 volledig co2-neutraal te produceren.”

 

Vraag 5:

Wie zitten er nog meer in het directie team van ETNA?

Linda: “Het directieteam bestaat nu – naast Linda van de Maat – uit Richard Vogelzang, Joop Veenhof en Peter Jager.”

 

 

Lichtblauw pak Magnetic Fotografie klein