Kun jij straks je elektrische voertuigen opladen?

Geplaatst op: 30-04-2024

Op 14 maart vond de startbijeenkomst van het project ‘Energie & Laadinfra’ op Verheulsweide en Wijnbergen plaats. Doel van het project? In samenwerking met de bedrijven (jullie), gemeente Doetinchem, de netbeheerder en NAL-regio Oost-Nederland onderzoeken wie welke laadbehoefte heeft, wanneer die behoefte er is en welke oplossingen gerealiseerd kunnen worden. Vanwege het overvolle stroomnet en beperkte fysieke ruimte is het immers belangrijk om hier tijdig mee aan de slag te gaan!

Ca. 30 tot 40 grootste gemeenten in ons land voeren per 1 januari 2025 een zero emissiezone in. Alleen nul-emissie vracht- en bestelauto’s mogen dan nog in die zone rijden. Uitgangspunt voor de omvang van een zero emissiezone is dat dit minimaal het stadscentrum plus omliggende wijken betreft. Daarnaast stellen leveranciers in tenders steeds vaker eisen in het kader van duurzaamheidsprestaties (CSRD).

Tijdens de startbijeenkomst is met de aanwezige bedrijven al gesproken over kansen en ideeën, zoals samen investeren in laadpalen, laadpalen beschikbaar stellen voor anderen, zonne-energie koppelen aan een laadplein, op specifieke tijden laden, enzovoorts. Allerlei mogelijkheden die we verder gaan onderzoeken!

Maar we hebben ook jouw hulp en input nodig. Wat zijn jouw plannen als het gaat om elektrische voertuigen en laadpalen? Heb je voldoende stroom? Of kun je wel wat hulp gebruiken om dit concreet te maken? We gaan graag met je in gesprek om jouw behoeften scherp te krijgen en jouw input mee te nemen in het project.

 

Doe je mee?

electric cars parking lot charging